Groene mannetjes vragen aandacht voor duurzaamheid in Papendrechtse winkelcentra

16 juli 2015
Groene mannetjes vragen aandacht voor duurzaamheid in Papendrechtse winkelcentra

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag verrasten twee 'groene mannen' het publiek in de winkelcentra Wilgendonk, Westpolder en De Meent. Ze deelden in het bijzijn van wethouder Joke Reuwer-Verheij (Duurzaamheid) zogenoemde bloemenkaarten uit. Op de kaarten staan praktische tips hoe je duurzaam kunt denken en handelen. Wanneer je de kaart in de grond stopt, groeien er zomerbloemen uit. Met de ludieke actie vroeg de gemeente aandacht voor duurzaamheid in Papendrecht.

De gemeenteraad heeft onlangs de visie 'Samen naar een duurzaam Papendrecht 2020' vastgesteld. Deze visie op een duurzame ontwikkeling van Papendrecht heeft als belangrijkste punten:
•  Een duurzame samenleving betekent meer aandacht voor elkaar en voor de leefomgeving en een keerpunt in de weggooimaatschappij. Dit vraagt om een andere lifestyle met meer aandacht voor de medemens, voor hergebruik en voor 'consuminderen'. Duurzaam = Nu.
•  Communicatie is belangrijk om het duurzaamheidsbeleid te ondersteunen en uit te dragen. De gemeente zet in samenwerking met partners milieueducatie in om ervoor te zorgen dat (jonge) mensen in staat worden gesteld om duurzame keuzes te maken. Papendrecht wil samen met haar burgers, maatschappelijke organisaties, onderwijs en ondernemers naar een duurzaam Papendrecht. Een proces van ontmoeten, verbinden en samen groeien naar een duurzame samenleving met als hoofdthema de leefbaarheid van Papendrecht. Samen kunnen we het verschil maken.
•  Alle college- en raadsvoorstellen krijgen een paragraaf duurzaam. Daarmee krijgt duurzaam denken en handelen ook bij het bestuur meer aandacht aan de voorkant van alle werkprocessen, projecten en bestuurlijke processen.

Meer weten over Papendrecht gaat duurzaam? Volg ons op Facebook/papendrechtduurzaam of Twitter @PPDDuurzaam of kijk op www.papendrechtduurzaam.nl

Wil jij ook een gratis 'bloemenkaartje'? Ze zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis (leestafel) en bij De Heerlijkheid van Papendrecht (bij de bijenstal, Kerkbuurt 56).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.