Raadslid Ad Tromp op de fiets door Papendrecht met inwoner Jan van den Berg

22 juli 2019
Raadslid Ad Tromp op de fiets door Papendrecht met inwoner Jan van den Berg

PAPENDRECHT - Tijdens een bijeenkomst op 1 juli 2019 in het Apollohotel waar inwoners met de gemeente in gesprek konden over ”Hoe ziet de toekomst van Papendrecht eruit?”, kwam raadslid Ad Tromp (PAB) in gesprek met inwoner Jan van den Berg.

Jan woont hier nu bijna 9 jaar, maar gaf tijdens een van de sessies over Papendrecht aan dat Papendrecht nu niet bepaald een bruisende gemeente is.

Ad Tromp schrok hiervan en geeft aan: "Papendrecht heeft een mooi centrum met regelmatig activiteiten, met als klapper in december een overdekte ijsbaan, een fantastisch sportcentrum met daarbij een binnen- en buitenbad, een theater met wederom een ook een programma voor jong en oud en een actief verenigingsleven".

Jan werd daarom door Ad uitgenodigd voor een fietstocht door Papendrecht, met een stukje inburgering. Ook ontving Jan de tas van Ert: “Hoi ik ben Ert welkom in onze gemeente”. Hierin allerlei wetenswaardigheden als je hier gaat wonen. 

Ad Tromp:"Afgelopen zaterdag hebben we dit voor een deel gedaan, omdat regen een spelbreker was. We hebben het programma iets aangepast en zijn toch van start gegaan na een kop koffie op het centrum. Bij het koffiegesprek heb ik Jan voorgesteld een bezoek te brengen aan het sportcentrum. Hij vond dit een goed idee omdat hij dit niet kende. Wij troffen het omdat het dus slecht weer was,  er weinig bezoekers waren en er gelegenheid was om dit sportcentrum wat meer te verkennen. Over gastvrijheid gesproken: We werden enthousiast rondgeleid en daarbij kwamen zeker in de sportzaal, het buitenbad en het binnenbad.

Hierna zijn we - na eerst een kop koffie - naar de Heerlijkheid van Papendrecht gefietst, in de Kerkbuurt gelegen onder aan de dijk. Daar bestuurde vroeger de Heeren van Papendrecht hun Heerlijkheid. Nu is het een plaats van allerlei activiteiten, naast de historische boomgaard, bierbrouwerij en de landwinkel. Er zijn dieren, kippen, eenden geiten en ook (pony) paarden. Je kan er vergaderen. En er is ook een zorgboerderij. Een mooie plek om onder een lekkere kop koffie en een stuk appeltaart af te sluiten. Met dank aan Esther Korteland voor haar bijdrage.

Jan en ik hebben afgesproken de fietstocht nog in zijn geheel over te doen op een later tijdstip. En
we blijven over een aantal zaken nog in gesprek met elkaar".

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.