Grote overschrijding budget verbouwing Gemeentehuis

26 september 2016
Grote overschrijding budget verbouwing Gemeentehuis

PAPENDRECHT - Het College van B&W is via een brief van 30 augustus 2016 geinformeerd over het feit dat de post onvoorzien van € 380.000,-- bij de verbouwing van het Gemeentehuis inmiddels geheel is gebruikt en dat er nu sprake is van een overschrijding van de kosten met bedragen die niet gedekt zijn door een besluit van de gemeenteraad, welke een zeer royaal bedrag tot 5.663.000,-- heeft goedgekeurd voor de verbouwing.

Van het PAB kregen we hierover het volgende bericht: "In de brief van B&W van 30 augustus 2016 wordt de raad geinformeerd over het feit dat de post onvoorzien van € 380.000,-- inmiddels geheel is gebruikt en dat er nu sprake is van overschrijding van de kosten met bedragen die niet gedekt zijn door een besluit van de gemeenteraad die een zeer royaal bedrag tot 5.663.000,-- heeft goedgekeurd voor de verbouwing. De fractie van het PAB maakt zich grote zorgen over de kostenoverschrijding omdat het er sterk op lijkt, dat het college de grip op de kosten van de verbouwing van het gemeentehuis heeft verloren.

Hoewel het college voorstelt deze kostenoverschrijding voor kennisgeving aan te nemen neemt het PAB dit voorstel niet over. Daarom heeft het PAB tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 september jl verzocht bovengenoemde brief ter bespreking te agenderen voor de eerst komende commissie ABZ op 26 september aanstaande.

Met deze oplegnotitie formaliseren wij het verzoek van het PAB van 15 september jl om tijdens de beeldvormende fase van de cie ABZ van 26 september aanstaande het college uitleg te laten geven over de gang van zaken inzake de budgetoverschrijding.

Het PAB wil dat tijdens de commissie ABZ door het college o.a. duidelijkheid wordt gegeven over de volgende punten:
1. Wat is de oorzaak van de budgetoverschrijdiing en wat heeft het college gedaan om deze overschrijding te voorkomen?
2. Is de verwachting dat dit de laatste budgetoverschrijding is en zo nee welke maatregelen denkt het college te nemen om verdere budgetoverschrijdingen te voorkomen.
3. Na onze eerdere kritiek op het niet volgen van de richtlijnen “Inkoopbeleid Drechtsteden” bij het inschakelen van deskundigen wil de fractie inzicht in het aanbestedingsbeleid en de daarbij door het college gehanteerde richtlijnen.

Graag wisselen wij over genoemde punten alsmede over eventuele punten voortvloeiende uit bovenstaande van gedachten met het college en de commissie." Tot zover de brief van de fractie van het PAB.

Wethouder Anouk van Eekelen heeft maandag 26 september in de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken gemeld dat de planning voor de verbouwing uitloopt:  'Strukton heeft vorige week donderdag laten weten dat zij uitloopt op de oorspronkelijke planning. Ik vind het heel vervelend dat het zo loopt. Het college laat nu onderzoeken in hoeverre dit jaar de verhuizing nog kan plaatsvinden of enkele weken later in het nieuwe jaar. Wij bekijken daarbij wat de beste opties zijn, zowel financieel als wat betreft de kwaliteit van onze dienstverlening én de kwaliteit van de verbouwing. Wij bouwen immers een duurzaam huis van de gemeente.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.