Boskalis dochter VBMS verwerft kabellegcontract

30 oktober 2017
Boskalis dochter VBMS verwerft kabellegcontract

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat dochteronderneming VBMS in consortium met NKT Cables het Borssele Beta contract van TenneT heeft verworven voor het installeren van twee exportkabels die de offshore windmolenparken Borssele 3 en 4 zullen verbinden met het onshore hoogspanningsnet van TenneT in Nederland. Het contract heeft voor Boskalis een waarde van circa EUR 70 miljoen.

De verbinding van het Borssele offshore windgebied op de Noordzee met het hoogspanningsnet omvat twee 700 MW verbindingen, genaamd Alpha (voor Borssele 1 en 2) en Beta (voor Borssele 3 en 4). In november 2016 verwierf VBMS het contract voor Borssele Alpha en is de optie toegekend voor Borssele Beta, waarvoor nu het contract is verworven. De vier 66 kilometer lange exportkabels zullen via de monding van de Westerschelde naar het vasteland lopen en nabij het bestaande hoogspanningsstation Borssele aan land komen.

Boskalis zal de binnen de groep aanwezige expertise en capaciteiten ten volle benutten om ervoor te zorgen dat het project veilig en efficiënt wordt uitgevoerd. Om onderhoud aan de kabels gedurende de operationele levensduur tot een minimum te beperken, zal Boskalis de bodem op ondiepe gedeeltes van het traject egaliseren en baggeren, hetgeen VBMS in staat stelt om de exportkabels op de vereiste diepte simultaan te leggen en in te graven. Borssele Alpha zal in 2019 in gebruik worden genomen gevolgd door Borssele Beta in 2020.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.