Brugklassen van de Willem vermaken zich een week lang op Texel

16 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Brugklassen van de Willem vermaken zich een week lang op Texel

PAPENDRECHT - Tijdens de reis- en activiteitenweek ging een bus vol brugklasleerlingen van het Willem de Zwijgercollege maandag 8 mei naar Texel.

Naast een educatief programma (Ecomare, het Wad op, garnalen vissen, zeehonden kijken en een fotowedstrijd) bruiste het  kamp ook van bijzondere sportieve activiteiten (fietsen, wandelen en een klimbelevenis).

Een jutter nam de groep met zijn verhaal mee naar de stranding van een houtschip. Hij legde uit wat voor mogelijkheden er wel niet zijn met het materiaal dat aanspoelt op onze kust zoals bijzondere krukken, lampen en bloempotten. Overigens blijkt dat de meeste rommel door onszelf aan de oceaan geleverd wordt.

Vrijdag 12 mei kwamen de Texelaars moe maar voldaan terug in Papendrecht.

Bron foto: De Willem.

Nb: De foto met de zeester hoort bij de fotowedstrijd: Leerlingen beelden het woord Texel uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.