PAB maakt bezwaar tegen voorgenomen verzelfstandiging Sportvoorzieningen en Theater

28 januari 2016
PAB maakt bezwaar tegen voorgenomen verzelfstandiging Sportvoorzieningen en Theater

PAPENDRECHT - Vanavond, 28 januari, zal de fractie van het PAB voorstellen, conform de brief daarover, die zij woensdag jongstleden naar de voorzitter van de gemeenteraad hebben verstuurd, om de raadsvoorstellen en besluiten met betrekking tot de verzelfstandiging van de Sportvoorzieningen en het Theater van de raadsagenda te halen.

Afstoten Sportcentrum
Het PAB maakt zich grote zorgen over beide voorzieningen. "Na meer dan 10 jaar sparen is er voor bijna € 20 miljoen aan gemeenschapsgeld een prachtig Sportcentrum gebouwd." Hier is ook het PAB erg trots op. "Het is een Sportcentrum van en voor onze inwoners. Maar voordat het net geopende Sportcentrum ook maar de kans krijgt de exploitatie op poten te zetten wil het college van B&W, met om politieke redenen de VVD en D66 op het voortouw, de voorziening verzelfstandigen en aan de markt overlaten." Het PAB is van mening dat sport een kerntaak van de gemeente is en vindt daarmee dat het Sportcentrum in gemeentelijke handen moeten blijven.

Verkeerde keuze
Het PAB vind het een verkeerde keuze dat het pas geopende Sportcentrum wordt verzelfstandigd om mogelijk een paar euro’s te kunnen bezuinigen, waarbij ook de openingstijden nog worden beperkt. Dat terwijl het college tegelijkertijd niet de grote tekorten op het parkeren, oplopend tot € 800.000 per jaar, aanpakt. Het PAB roept het college op de echte problemen, zoals de parkeertekorten, aan te pakken en niet het recent geopende Sportcentrum.

Afstoten Theater
Het PAB hierover: "De bedreiging die het college van B&W voor het Sportcentrum vormt, geldt in zekere mate ook voor het Theater. Verzelfstandiging onder de huidige omstandigheden leidt immers zeker niet tot de gewenste armslag voor het Theater en is daardoor allesbehalve zinvol en mogelijk zelfs een bedreiging voor het voortbestaan van het Theater als zodanig. Het PAB wil eerst nog eens goed van gedachten wisselen met de raadsleden over de voorstellen van het college van B&W en vanavond in de gemeenteraad in ieder geval geen besluiten nemen die mogelijk het begin van het einde zijn van het Theater en Sportcentrum." Tot zover het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.