Burgemeester de Bruin: 'Papendrecht kan trots zijn op wat we hebben bereikt'

20 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Burgemeester de Bruin: 'Papendrecht kan trots zijn op wat we hebben bereikt'

PAPENDRECHT - Burgemeester C. de Bruin heeft gisteravond het Burgerjaarverslag en Jeugdjaarverslag 2015 aan inwoners en ondernemers in Papendrecht gepresenteerd. Op het voetbalveld van V.V. Papendrecht landden de eerste exemplaren met een drone.

In 2002 maakte de gemeente Papendrecht samen met bewoners een toekomstvisie gericht op 2015, het jaar waar dit Burgerjaarverslag verantwoording over aflegt.

Daarom blikt het Burgerjaarverslag niet alleen terug op de geboekte resultaten in 2015, maar ook wat er van de wensen van inwoners en ondernemers uit 2002 is terechtgekomen. Burgemeester De Bruin toonde zich tevreden over de resultaten.

'Papendrecht kan trots zijn op wat we met z'n allen hebben bereikt.'

Hoe ziet Papendrecht er in 2015 uit? Dat was in 2002 de hamvraag voor mensen die meewerkten aan de Toekomstvisie 2015. Wensen en suggesties van bewoners waren er in overvloed. Van een skatepark tot een plek om te vissen; van een bruisend centrum tot voldoende groen; van voldoende winkelaanbod tot plekken om te spelen of te sporten. Mensen die in de Toekomstvisie van toen aan het woord kwamen, zijn opnieuw benaderd. Zo zegt Ad van den Berg, in 2002 coach van een voetbalteam van VV Drechtstreek in het Burgerjaarverslag 2015: 'Ik nam de Toekomstvisie laatst nog eens door, dan zie je dat Papendrecht veel voor elkaar heeft gekregen: het sportcentrum, het vernieuwde theater, De Meent, de spiksplinternieuwe kinderboerderij, allerlei mogelijkheden om te sporten, de Oostpolder. En nu wordt de Markt aangepakt. Voor een gemeente als Papendrecht vind ik dat een knappe prestatie. Zeker als je bedenkt dat het werd gerealiseerd in een economisch moeilijke periode.'

Blik vooruit in het Jeugdjaarverslag
In het Jeugdjaarverslag blikt Louise Schalkwijk juist dertien jaar vooruit: op het jaar 2028. Schalkwijk begon in 2015 haar eigen winkel en bakkerij LOES aan het Oude Veer in Papendrecht. 'In 2028 is het Oude Veer uitgegroeid tot een plek die bruist en waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Dat is goed voor heel Papendrecht.' Ook spreekt zij de hoop uit dat inwoners en ondernemers in Papendrecht in 2028 duurzamer leven en werken dan nu.

In het Jeugdjaarverslag is er verder veel aandacht voor wat Papendrecht voor jongeren te bieden heeft en jongeren die in 2015 in het nieuws waren, zoals sporttalent, sportploeg en sportvrouw van het jaar. Het Burgerjaarverslag en Jeugdjaarverslag zijn digitaal te raadplegen op www.papendrecht.nl/actueel.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.