Revitalisering Oosteind gaat verder in Scheepvaartweg en Rietgorsweg

04 september 2015 door Hennie van der Zouw
Revitalisering Oosteind gaat verder in Scheepvaartweg en Rietgorsweg

PAPENDRECHT - De revitalisering van bedrijventerrein Oosteind is in de fase beland waarbij het zuidwestelijke deel wordt aangepakt. Wethouder Richard Korteland was woensdag 2 september 2015 getuige van de start van de werkzaamheden aan de Scheepvaartweg en Rietgorsweg.

Met de fasegewijze revitalisering maakt de gemeente Papendrecht samen met ondernemers op het Oosteind het gebied (economisch) aantrekkelijker door onder meer de doorstroming van het verkeer te bevorderen, de parkeersituatie te verbeteren en meer groen aan te planten.

Eén van de betere bedrijventerreinen
‘Bedrijventerrein Oosteind is circa 70 hectare groot en behoort tot de betere bedrijventerreinen van Nederland', aldus wethouder Richard Korteland. 'Het biedt onderdak aan circa 130 bedrijven uit voornamelijk de industriële en maritieme sector, Daaronder zitten een aantal grote jongens: internationaal georiënteerde bedrijven in de maritieme, metaal- en elektrosector en de voedingsmiddelenindustrie.'

Enkele jaren geleden werd een start gemaakt met de Ketelweg. In februari 2014 volgden de werkzaamheden aan de Rosmolenweg. De weg is opgeknapt, openbaar groen werd opnieuw aangelegd en de openbare verlichting is vervangen door duurzame LED-verlichting. Ook verhuisde de Waterbushalte van de Scheepvaartweg naar de Rosmolenweg en is de Geulweg aangepakt. De totale aanpak kost circa 2,2 miljoen euro, waarvan provincie Zuid-Holland de helft betaalt.

Werkzaamheden Scheepvaartweg/Rietgorsweg
De bestrating van zowel de Scheepvaartweg als de Rietgorsweg is op een aantal plekken verzakt. Beide wegen worden dan ook opgehoogd en geëgaliseerd. Verder komt er nieuwe verharding in de rijbaan en worden parkeerplaatsen opnieuw ingedeeld. Ook komt er nieuwe beplanting. Mogelijk vallen de groenwerkzaamheden niet direct samen met de verhardingswerkzaamheden, een en ander is afhankelijk van het plantseizoen.

Bereikbaarheid
Uitvoerend aannemersbedrijf is J. De Jager Sliedrecht B.V. Omwonenden en bezoekers kunnen tijdens de werkzaamheden het verzoek krijgen tijdelijk elders te parkeren. Dit is om stagnatie in de uitvoering te voorkomen. Hoewel enige overlast niet te vermijden is, probeert de aannemer dit uiteraard tot een minimum te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrijp.

Foto: Richard van Hoek.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.