PKC wint eigen Drechtstedentoernooi

28 oktober 2013
PKC wint eigen Drechtstedentoernooi

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend is bij PKC het Opel Centrale Drechtstedentoernooi 2013 gespeeld.
Op vrijdag begon het toernooi met de enige echte Drechtstedenderby die dit jaar gespeeld zal worden: PKC nam het op tegen DeetosSnel.

PKC wist al vrij vlot een voorsprong te nemen, en stapte snel over op het vermaken van het publiek met spektaculaire acties, vaak gevolgd door mooie doelpunten. De finale van het Opel Centrale Drechstedentoernooi werd bereikt met een 32-17 overwinning.

De tegenstander van PKC in de finale moest komen uit de wedstrijd tussen DVO en Blauw Wit. In de eerste helft ging deze wedstrijd gelijk op, maar aan het begin van de 2e helft behaalde DVO een voorsprong van ongeveer 4 punten. De wedstrijd was ca. 10 minuten voor tijd wel beslist, en er werden nog diverse wissels door gevoerd. DVO wist de finale te bereiken met een overwinning van 30-23.

Nadat op zaterdag eerst de reserve teams een oefenwedstrijd hebben gespeeld, volgde de presentatie van de selectieteams van PKC. De teams werden de PKC-hal binnen gereden met een assortiment modellen van Opel, beschikbaar gesteld door de Opel Centrale.

Aansluitend aan de presentatie volgde de wedstrijd om de 3e/4e plaats. Blauw Wit was hier in duidelijk te sterk voor DeetosSnel, al moet gezegd worden dat de 1e helft behoorlijk gelijk op ging. Uitslag 34-20 voor Blauw Wit, dat daarmee de 3e plaats behaalde.

De afsluiting van het Opel Centrale Drechtstedentoernooi was de finale tussen de ploegen van PKC en DVO. Na een bliksemstart van PKC wist DVO bij de rust toch langszij te komen, 9-9.
Na rust werd er door PKC een tandje bij geschakeld, terwijl de doelpuntenproduktie bij DVO toch wel haperde. PKC wist het Opel Centrale Drechtstedentoernooi te winnen met een 22-16 overwinning.

Na afloop werden de bijbehorende prijzen uitgereikt door Dianne ter Borg van de Opel Centrale.

Tekst: Jan Rietveld
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.