PKC pakt koppositie na winst op Koog Zaandijk

30 januari 2012

PAPENDRECHT - Op zaterdag 28 januari speelde PKC de uitwedstrijd tegen Koog Zaandijk. Bij PKC ontbrak Rutger Sijstermans vanwege een enkelblessure, voor hem kwam John den Dunnen in het veld. Na wat rommelige eerste aanvallen, kwam KZ uit een vrije bal op voorsprong: 1-0. Suzanne Struik mocht vervolgens middels een strafworp weer gelijk maken. Nadieh den Dunnen zette PKC voor het eerst op voorsprong (1-2) maar Koog counterde direct (2-2).

Na een vrij lange blessurebehandeling aan de kant van KZ kon de wedstrijd weer verder met nog ruim 20 minuten te spelen in de eerste helft. Tom Kalkman bracht PKC weer op voorsprong door een mooi benutte vrije bal: 2-3. KZ sloot direct weer aan via Roxanne Deetering: 3-3. Het ging daarna enige tijd gelijk op: 4-4, waarna KZ naar 5-4 en naar 6-4 wist uit te lopen (met een gemiste Strafworp van Suzanne Struik tussendoor). PKC probeerde aan te haken, maar kon maar moeizaam volgen. Na 7-5 bracht den Dunnen PKC weer op aansluiting: 7-6 en 7-7 via twee strafworpen.Mady Tims bracht PKC weer op de voorhand: 7-8 ruim tien minuten voor de rust.

De slotfase werd erg rommelig van beide kanten, waarbij er minutenlang niet werd gescoord. Uiteindelijk was het KZ dat als eerste de korf weer wist te vinden: Rick Voorneveldt: 8-8.
Tom Kalkman bracht een variant bij een vrije bal, waaruit John den Dunnen van korte afstand kon scoren: 8-9, waarna Lara Boonstoppel PKC op twee punten wist te brengen: 8-10.
KZ haakte direct aan: twee treffers op rij 10-10.
Suzanne Struik vervolgens van afstand: 10-11 en kort daarna strafworp door John den Dunnen: 10-12.
Dit was ook het rustsignaal.

KZ probeerde in de beginfase direct druk te zetten: 11-12 en 12-12 en na anderhalve minuut was het dus weer gelijk. PKC had het in deze fase moeilijk en kwam niet meer tot goede aanvallen en dus niet tot scores. Toch wist Suzanne Struik van afstand na vijf minuten de eerste Papendrechtse treffer in de tweede helft te laten aantekenen: 12-13 en enkele ogenblikken later opnieuw van afstand 12-14. Mady Tims bracht PKC vervolgens op drie verschil: 12-15.
Via 13-15 probeerde KZ weer aan te sluiten, aangespoord door het fanatieke thuispubliek. Tim Bakker: 14-15. PKC kreeg weer wat meer lucht na een strafworp van John den Dunnen: 14-16.
Koog Zaandijk nam daarop een time out, met nog ruim 16 minuten op de klok.

Via een strafworp mocht KZ weer aanhaken, maar Mady Tims bracht PKC weer op twee verschil: 15-17. John den Dunnen mocht wederom vanaf de stip aanleggen: hij mistte nog niet: 15-18. Suzanne Struik van grote afstand: 15-19 en KZ begon steeds zenuwachtiger te spelen. Zij probeerden het spel te gaan forceren: 16-19 en daarna via een stip 17-19. PKC hield het hoofd koel: 17-20 terwijl KZ langzaam steeds moeizamer ging combineren. Via een strafworp: 18-20 (Tim Bakker). Nog 5.45 minuten te spelen. Een fantastisch mooie doorloopbal van Richard: 18-21. André Kuipers mocht weer vanaf de strafworppositie scoren: 19-21.
Tim Bakker scoorde de aansluitingstrteffer 20-21, maar Suzanne Struik maakt vervolgens aan de onzekerheid een einde: 20-22.
PKC deed prima zaken en pakte de koppositie, mede dankzij het verlies van koploper Fortuna in de uitwedstrijd tegen Nic.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.