Bijna 100 deelnemers begonnen met hardlopen bij AV Passaat

17 januari 2011 door Ad van Herk
Bijna 100 deelnemers begonnen met hardlopen bij AV Passaat

PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 januari is bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht het project Beginnen met Hardlopen van start gegaan. Bijna 100 deelnemers hebben hun goede voornemen om in 2011 te gaan sporten alvast omgezet in daden. De Papendrechtse wethouder Kees Koppenol van Sportzaken was uitgenodigd voor de officiële start. In een korte toespraak op de atletiekbaan sprak hij zijn waardering uit voor het initiatief en de inzet van Passaat. “De Gemeente Papendrecht is er trots op dat hiermee zoveel mensen aan sport gaan doen. Het is mooi om te zien dat de deelnemers variëren van 20 tot 70 jaar en dat het voor de meesten goed te doen is. Het is bovendien goed voor de fysieke en mentale weerbaarheid! Ik adviseer iedereen om trouw naar de training te komen en vol te houden, zodat ik u allemaal met een goede conditie weer terug zie onder de finishboog bij de Lenteloop.”

Het project wordt voor het 20e opeenvolgende jaar gehouden. De deelnemers worden gedurende 16 weken getraind zodat ze vanaf nul uiteindelijk op 8 mei kunnen deelnemen aan de Lenteloop over 7,5 kilometer. Een deelnemer zei vlak voor het  startschot van de wethouder: “Mijn buurvrouw deed vorig jaar mee aan het project. Vooraf kon ik niet konden geloven dat zij binnen vier maanden aan de Lenteloop zou kunnen meedoen. Ik was aangenaam  verrast dat het haar tóch lukte om de finish te bereiken en dat ze tijdens de prestatieloop nog gewoon kon praten, lachen en terugzwaaien! Nou, dat wil ik ook wel!”

Men kan nog  inschrijven en instromen tot eind januari. Meer informatie: www.avpassaat.nl 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.