PKC verliest zaalkorfbalfinale

24 maart 2003
PKC verliest zaalkorfbalfinale

Rotterdam/PAPENDRECHT - Het geroutineerde PKC/Café Bar heeft afgelopen zaterdag de Eneco Zaalkorfbalfinale in Ahoy' met 23-17 verloren van het aanstormende Fortuna.

De wedstrijd kwam traag op gang. Léon Simons zette PKC op een 0-2 voorsprong. Halverwege de eerste helft was het 2-2. Vervolgens kwam Fortuna op voorsprong, 6-4. Bij rust stond de Papendrechtse ploeg met 7-5 achter. In de tweede helft speelden beide ploegen naar het eigen publiek toe en Fortuna haalde daar de meeste inspiratie uit. Bij 12-10 zette de ploeg uit Delft even aan, maar PKC gaf zich nog niet gewonnen. Maar toen Fortuna bij een 16-13 voorsprong vijf keer op rij scoorde, was het Papendrechtse verzet gebroken.

Bij een eindstand van 23-17 was de derde Fortuna landstitel een feit. De gebroeders Leon en André Simons namen samen 15 van de 17 treffers voor hun rekening.

Er was toch nog een klein succesje voor Papendrecht, want de in Papendrecht wonende Marloes Preuninger zat bij de selectie van Fortuna.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.