Boskalis verkrijgt EUR 80 miljoen contract voor aanleg kunstmatige eilanden in Indonesie

24 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Boskalis verkrijgt EUR 80 miljoen contract voor aanleg kunstmatige eilanden in Indonesie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven van KSO Ciputra Yasmin voor de aanleg van land voor de kust van Makassar in het kader van het Centre Point of Indonesia Project. Het contract heeft een waarde van circa EUR 80 miljoen. De werkzaamheden gaan naar verwachting de komende maanden van start en zullen twee jaar duren. Ten behoeve van de landaanwinningsactiviteiten zal Boskalis een mega-sleephopperzuiger inzetten.

Het project omvat de aanleg van vijf kunstmatige eilanden voor de kust van Makassar. Er zal circa 75 hectare land worden gecreëerd met behulp van 9 miljoen kubieke meter zand afkomstig uit wingebieden voor de kust. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming.

De aanleg van de vijf eilanden luidt de eerste fase in van een prestigieus project door KSO Ciputra Yasmin om kwalitatief hoogwaardig land aan de kust te ontwikkelen voor zowel particulier als commercieel gebruik.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de mondiale economie, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.