Weg met dat 'Te Koop' bord

22 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Weg met dat 'Te Koop' bord

PAPENDRECHT - Wat is een van de grootste redenen dat mensen in de problemen komen? Er is natuurlijk geen eenduidig antwoord op die vraag mogelijk, maar we merken dat het ontbreken van een baan en daarmee een vast inkomen een veelvoorkomende reden is. Geweldig dat we met ANDERS ook in dié hoek mogen meezoeken naar oplossingen.

Gedwongen verkoop
Een man uit Papendrecht, begin 30, zit door omstandigheden al een aantal jaar zonder baan. Eigen gemaakte beslissingen én omstandigheden van buitenaf zijn hier de reden voor. Al tijden zet hij zich in als vrijwilliger om anderen van dienst te zijn, maar de betaalde baan is nog niet in zicht. Solliciteren wordt steeds moeilijker door onzekerheid en afwijzingen. Maar nu zijn huis om financiéle redenen gedwongen in de verkoop moet gaan de alarmbellen écht rinkelen.

De zoektocht naar een baan
Bij ANDERS ontvingen we de hulpvraag; “wie kan mij ondersteunen in deze zoektocht naar een baan?”. Een mooie vraag waar we binnen korte tijd Corine van Orsouw van Zakenwijzer aan mochten verbinden. Ze is onder andere HR adviseur en ervaren in het begeleiden van mensen naar werk. Ze nam de uitdaging aan.

Nieuwe baan. Nieuwe uitdaging.
In de opeenvolgende maanden werden er brieven gestuurd, een nieuwe CV gecreëerd, en was er coaching ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Na een aantal pogingen was er dan eindelijk de baan. Een nieuwe uitdaging met werk dat hij kan en graag aan wilde beginnen. Inmiddels zijn de eerste werkweken met succes achter de rug en is het ’Te Koop’ bord nergens meer te bekennen!

Een mooie en onwijs waardevolle match tussen een nood en een talent.

www.stichtinganders.nl
www.facebook.com/stichtinganders

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.